Open Line verwerft meerderheidsaandeel in Parsek

Open Line, leverancier van managed cloud services aan ruim 140 bedrijven in met name de zorg, lokale overheid, sociale huisvesting en industrie heeft per 9 december 2021 een meerderheidsaandeel verworven in Parsek, leverancier van gespecialiseerde zorgoplossingen en gevestigd in Slovenië, is al jaren partner van Open Line. De softwareoplossingen van Parsek zijn al verweven in de eHealth dienstverlening van het van oorsprong Limburgse bedrijf en faciliteren patiënten- en verwijsportalen. Daarnaast bieden de applicaties de mogelijkheid van multidisciplinair overleg tussen verschillende zorginstellingen. Dit alles is gericht op het verbeteren en efficiënter maken van zorgprocessen.

Doordat het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) zowel Parsek als Open Line selecteerde voor zijn Data Delen Midden Nederland Programma werd de samenwerking tussen Parsek en Open Line verder geïntensiveerd. Dit leidde tot het verwerven van een meerderheidsaandeel in Parsek door Open Line.

De activiteiten van Parsek in Nederland zullen onder regie van Open Line vormgegeven worden en integraal onderdeel uitmaken van hun eHealth dienstverlening. Internationaal zal Parsek autonoom als een Open Line company blijven opereren.

“Met Parsek als Open Line-company kunnen we onze strategieën integreren en met een gezamenlijke focus de zorgmarkt verder faciliteren. Dat is een belangrijke stap in onze eHealth strategie en -doelstellingen”, aldus Jo Verstappen, CEO van Open Line.

Over Parsek

Parsek, opgericht in 1999 en gevestigd in Ljubljana (Slovenië), is een Europees health-tech bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van digitaal zorgoplossingen die het welzijn van patiënten verbeteren door zorgprocessen en -kosten te optimaliseren.

In de loop der jaren heeft Parsek een sterke positie opgebouwd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk door het leveren van gebruiksvriendelijke applicaties voor zorgprofessionals en patiënten die klinische samenwerking en coördinatie van zorg vereenvoudigen, met de nadruk op oncologie.

Meer weten over Parsek: www.parsek.com

Open Line: Uw betrouwbare en innovatieve Cloud Solution Specialist

Open Line ondersteunt en adviseert klanten in verschillende branches bij ontwerp, bouw en beheer van complexe ICT (outsourcing) projecten. Ons Managed Services concept biedt een complete set aan Smart Cloud diensten dat klanten helpt bij het realiseren van de bedrijfs- en digitale doelstellingen.

Iedere branche kent zijn uitdagingen en geen organisatie is hetzelfde. Hoewel onze producten en diensten branche onafhankelijk zijn, vraagt iedere branche om een persoonlijke benadering. Als onafhankelijke dienstverlener kruipen wij in uw huid, zodat we weten wat u beweegt. Alleen zo kunnen wij waarmaken wat we u beloven.

Onze visie is dat klantrelaties verder gaan dan een advies of een ICT project. Iedere (outsourcing-) relatie is voor ons uniek. Wij zijn zowel partner als adviseur voor onze klanten en zijn trots op onze referenties en duurzame relaties die dat onderstrepen.

Onze focus? Het leveren van toegevoegde waarde door te excelleren in het technisch domein van uw informatievoorziening in ontwerp, bouw en beheer van Cloud infrastructuren.