Better en Open Line bundelen krachten in Nederland

Better en Open Line bundelen krachten in Nederland om infrastructuur op te zetten die de beschikbaarheid van gegevens voor alle zorgverleners garandeert.


José Strijbos -

Better is een strategisch partnerschap aangegaan met Open Line, een toonaangevende ICT-dienstverlener. Dit partnerschap heeft als doel het opzetten van een moderne platformgebaseerde infrastructuur voor zorgverleners en regio's in Nederland. Door een datagestuurde aanpak van digitalisering te implementeren, wil de samenwerking de beschikbaarheid van klinische gegevens voor zorgverleners in het hele land verbeteren.

De gezondheidszorg in Nederland is getuige van een verschuiving naar een datagestuurde benadering van digitale transformatie. Tal van publicaties van de overheid en standaardiseringsinstellingen benadrukken de noodzaak van de beschikbaarheid van gegevens en pleiten voor het scheiden van gegevens en toepassingen, waarbij niet alleen de nadruk ligt op gegevensuitwisseling, maar ook op de toegankelijkheid en toepasbaarheid van gegevens over verschillende zorgplatforms heen. Om deze uitdaging aan te gaan, zullen Better en Open Line een robuuste basis leggen met een digitaal gezondheidsplatform dat wordt ondersteund door open datastandaarden - openEHR en FHIR.

De flexibele infrastructuur zal zorgverleners verschillende voordelen bieden, zoals minder vendor lock-in, snellere innovatie, betere betrokkenheid van patiënten en beter gebruik van gegevens in de volksgezondheid. Open Line zal een cruciale rol spelen bij het opzetten van het fundament, het beheren van integraties, het faciliteren van een volledig beheerde omgeving en het naadloos aansluiten van applicaties op Better's digitale gezondheidsplatform.

Adaptable infrastructure for healthcare providers

"Deze samenwerking komt op een moment dat de gezondheidszorg in Nederland verschuift naar regionale zorg, wat betrouwbare toegankelijkheid van gegevens vereist. De samenwerking met Open Line stelt Better in staat om ons digitale gezondheidsplatform te implementeren met uitgebreide lokale ondersteuning, specifiek afgestemd op de behoeften van de Nederlandse markt. We zijn toegewijd aan het delen van onze wereldwijde ervaring met het opzetten van een bewezen en aanpasbare infrastructuur voor zorgverleners en regio's in Nederland," zegt Anže Droljc, Business Development Director bij Better.

Digital transformation in healthcare

"Open Line gelooft in het leveren van toegevoegde waarde door het bijzondere domein van informatievoorziening. Onze samenwerking met Better betekent daarom een stap voorwaarts in het opnieuw vormgeven van het zorglandschap in Nederland. Met onze unieke aanpak en Trusted Cloud Managed services bieden we een sterk en vertrouwd fundament voor digitale transformatie in de zorg, niet in de laatste plaats in combinatie met ons Vitaly platform" voegt José Strijbos, Chief Healthcare Officer van Open Line, toe.

Open Line: Uw betrouwbare en innovatieve Cloud Solution Specialist

Open Line ondersteunt en adviseert klanten in verschillende branches bij ontwerp, bouw en beheer van complexe ICT (outsourcing) projecten. Ons Managed Services concept biedt een complete set aan Smart Cloud diensten dat klanten helpt bij het realiseren van de bedrijfs- en digitale doelstellingen.

Iedere branche kent zijn uitdagingen en geen organisatie is hetzelfde. Hoewel onze producten en diensten branche onafhankelijk zijn, vraagt iedere branche om een persoonlijke benadering. Als onafhankelijke dienstverlener kruipen wij in uw huid, zodat we weten wat u beweegt. Alleen zo kunnen wij waarmaken wat we u beloven.

Onze visie is dat klantrelaties verder gaan dan een advies of een ICT project. Iedere (outsourcing-) relatie is voor ons uniek. Wij zijn zowel partner als adviseur voor onze klanten en zijn trots op onze referenties en duurzame relaties die dat onderstrepen.

Onze focus? Het leveren van toegevoegde waarde door te excelleren in het technisch domein van uw informatievoorziening in ontwerp, bouw en beheer van Cloud infrastructuren.