Evenement
Closing The Gap With Office365
Wanneer
4 februari 2020
Tijden
van 09:15 - 13:00 uur
Locatie
Wij zijn er! Over -117 dagen

Lunchsessie: Closing The Gap With Office365

Veel gebruikers hebben de beleving dat alle data die ze in de Office365 cloud plaatsen, per defintie veilig is. In de praktijk blijken daar nogal wat haken en ogen aan te zitten.

Waar data vroeger meestal on-premise werd opgeslagen maken steeds meer bedrijven de transitie naar een cloud-first strategie. Office365 is daarbij een veel gebruikte cloud oplossing. Met de komst van de AVG en de transitie naar de cloud, is data management complexer geworden, vooral als het gaat om data protection. Niet alleen juridisch vormt Office365 een risico, ook qua uptime en backup mogelijkheden brengt Office365 de nodige uitdagingen. Het is voor velen onduidelijk wat de backup mogelijkheden van Office365 zijn. Microsoft heeft een Office365 Data Loss Policy. Dat gaat echter niet over dataverlies, zoals je zou denken, maar over het beschermen van data tegen datalekken. Dus AVG-compliance. Wie goed de Data Loss Policy doorneemt ziet dat er niets wordt gezegd over backups, recoveries, restores, etc.

Office365 backup?

Office365 heeft welliswaar backup-opties als versioning, retention, het recycle bin proces, etc. maar deze opties zijn niet een backup zoals je verwacht. Deze opties zijn vooral voor Microsoft zelf ontwikkeld in het geval van calamiteiten. Er kan alleen een compleet herstel worden uitgevoerd en bijvoorbeeld geen brick-level restore.

Waarom zijn de standaard opties in Office365 niet voldoende?

 • Omdat dit geen mogelijkheid is om de gebruikersdata (mail) vendor-onafhankelijk veilig te stellen
 • Toegang tot de data, corruptie van een mailbox of een site, soms vereist is op basis van wet- en regelgeving
 • Standaard retentie voor e-mail is slechts 30 dagen
 • Wanneer langere retentie gewenst is, kan binnen Office365 gekozen worden voor een E3 of E5 abonnement. Kosten voor een 3rd-party back-up tool liggen mogelijke lager dan de kosten van een E3 of een E5 abonnement
 • Office365 biedt geen bulk point-in-time restore mogelijkheid en biedt dus standaard ook geen mogelijkheid om te kunnen recoveren van ransomware
 • Binnen office365 wordt veelal gebruik gemaakt van tools die niet primair ontwikkeld zijn voor back-up- en restore doeleinden. Hierdoor kan het soms omslachtig en tijdrovend zijn om de tools te gebruiken, wat de RTO niet ten goede komt;
 • Een 3rd-party backup tool biedt de mogelijkheid om rapportages te genereren van het back-up proces. Op die manier kan worden gecontroleerd of de backup goed functioneert. Office365 zelf biedt hiervoor geen mogelijkheden;

Lunchsessie

 • Wil je jouw Office365 gegevens goed beschermen tegen (per ongeluk) verwijderen en tegen beveiligingsrisico's en 'gaten' in het retentiebeleid? 
 • Wil je snel afzonderlijke office365 items en -bestanden kunnen herstellen met flexibele herstelopties? 

Leer in een interessante lunchsessie op één van de Open Line locaties, meer over de mogelijkheden die Open Line samen met VEEAM en Mimecast biedt om uw Office365 cloud afdoende te beveiligen.

Inschrijven:

Dinsdag 4 februari Eindhoven - Aanmelden
Woensdag 5 februari Amsterdam - Aanmelden
Donderdag 13 februari Capelle a/d IJssel - Aanmelden
Dinsdag 18 februari Maastricht - Aanmelden

Programma

 • 09:15-09:30 Inloop
 • 09:30-10:15 1e sessie: Open Line
 • 10:15-11:00 2e sessie: Mimecast
 • 11:00-11:15 Pauze
 • 11:15-12:00 3e sessie Veeam
 • 12:00-13:00 Lunch
Geen evenementen