Evenement
GDPR. wat staat ons te wachten?
Wanneer
13 juni 2017
Tijden
van 09:00 - 12:00 uur
Locatie
Capelle aan den IJssel, Rivium Westlaan 1
Wij zijn er! Over -372 dagen Inschrijven verplicht

Heeft ú 'm al? De Data Protection Officer!

Bent u klaar voor de nieuwe Europese Data Protectie wetgeving die in mei 2018 van kracht gaat?  Of gelooft u het wel en denkt u dat het zo’n vaart niet zal lopen? Wacht u op de eerste cliënt die gaat vragen om zijn of haar data uit uw systemen te verwijderen? 

Hoe u het wendt of keert, de nieuwe GDPR-wetgeving roept allerlei vragen op en vereist bij het gros van de bedrijven acties dan wel aanpassingen op het vlak van procedures, processen en wellicht techniek. Maar waar moeten we nu echt rekening mee houden?

GDRP, een afkorting die we steeds meer horen. En dat is goed, want GDPR is er om onze privacy en gegevens beter te beschermen. Dus als individu hebben we er absoluut baat en belang bij. Wat is nu GDPR? GDPR staat voor ‘General Data Protection Regulation’ of in goed Nederlands: ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (vaak ook afgekort met AVG). GDPR is een set aan nieuwe regels die gelden voor alle landen in de Europese Unie (EU). De wetgeving gaat over de beveiliging en het beheer van persoonlijke gegevens, van zowel klanten als medewerkers. In 2018 wordt GDPR van kracht en vanaf dat moment moeten bedrijven kunnen aantonen dat de data die opgeslagen wordt in een datacenter of cloud buiten de EU voldoet aan de gestelde eisen. Daarnaast is er een verplichting om datalekken binnen 72 uur te melden.

Voor Cloud Providers zoals Open Line heeft dit ook consequenties. Met de ISO 20000, ISO 9001, NEN 7510 certificeringen, de ISAE3402-type II rapportage / verklaring en in het bijzonder de ISO 27001 certificering heeft Open Line al een stevige basis. Ook voldoet Open Line, vooruitlopende op de GDPR, al sinds 2016 aan de meldplicht datalekken. Maar GDPR introduceert ook nog nieuwe componenten zoals bijvoorbeeld het recht om geïnformeerd te worden, het recht om persoonlijke data (ook historische data) te laten verwijderen en het recht om uw data mee te nemen

Op 9 mei (Maastricht) en 13 juni (Capelle) staat Matias Kruyen klaar om u mee te nemen in de wereld van GDPR in de zorg. Matias is functionaris gegevensbescherming bij ‘Met GGZ’ en ingeschreven bij de autoriteit persoonsgegevens. De komst van GDPR en in het bijzonder hetgeen deze nieuwe wetgeving nastreeft heeft zijn focus. Graag neemt hij u op inspirerende wijze bij de hand en voorziet u van inzichten die u kunnen (en zullen) helpen om 25 mei 2018 als een gewone datum te zien, in plaats van de ‘dag des oordeels’

Over Matias Kruyen

  

Matias is cum laude afgestudeerd aan de Hogeschool Zuid, oprichter van ‘Privacy Sociaal Domein’, register functionaris gegevensbescherming bij: ‘Met GGZ’ en landelijk projectleider ‘Compliance in het Sociaal Domein’ bij de RIBW Alliantie. Teven is hij partner bij Duthler Associates. 

Matias ondersteunt organisaties bij de voorbereidingen op wet- en regelgeving met betrekking tot privacy en gegevensbescherming. Denk hierbij aan:

 • Toepassen van het normenkader;
 • Implementeren van de privacy boekhouding;
 • Awareness trainingen;
 • Opleidingen voor privacy teams;
 • Functionaris voor gegevensbescherming;
 • Privacy quickscans en beoordeling van gegevensbeschermingseffecten (Privacy Impact Analyses).

Programma

 • 09:00-09:30 Ontvangst met ontbijt
 • 09:30-10:30 Matias Kruyen - GDPR in de zorg deel 1
 • 10:30-10:45 Pauze
 • 10:45-11:45 Matias Kruyen - GDPR in de zorg deel 2
 • 11:45-12:00 Afsluiting

Locatie van het evenement

Wil u zich inschrijven voor dit evenement?

Gebruik dan a.u.b. het volgende formulier:

Geplande evenementen.

Het komt voor dat van evenementen het programma nog niet bekend of definitief is. Meldt u aan voor event updates om op de hoogte te blijven van aanvullingen / wijzigingen en u ontvangt automatisch een bericht als er wijzigingen zijn.

Vertel aub wie u bent
Uw contact gegevens

Gemerkte velden (*) zijn verplicht