Evenement
Digitale transformatie en lokale overheid
Wanneer
21 maart 2017
Tijden
van 09:30 - 12:15 uur
Locatie
Kasteel Vaeshartelt - Weert 9, 6222 PG Maastricht
Wij zijn er! Over -401 dagen Inschrijven verplicht

Digitale transformatie en lokale overheid – 21 maart – Kasteel Vaeshartelt, Maastricht.

Ochtendprogramma voorafgaande aan de start van 'Hét Limburgs ICT-event'. Na dit ochtendprogramma ontvangt u als speciale gast van Open Line een vrij toegangsbewijs voor aansluitend deelname aan het Limburgse ICT-event (De start van de Digitale Lente). Mocht u geen gebruik willen maken van dit aanbod, geef dit dan aan bij uw inschrijving.

Inschrijving is exclusief voor medewerkers van (lokale) overheden.

Digitale transformatie is een verzamelterm voor de vele digitale ontwikkelingen die het mogelijk maken om op een ander manier samen te werken, diensten te leveren, kennis te delen, beslissingen te nemen én te communiceren. Vul dit aan met Cloud, Big Data, Mobility, Internet-of-Things en we hebben een verzameling van thema’s die ons de afgelopen jaren goed hebben beziggehouden en ook de komende jaren nog garant zullen staan voor verrassende ontwikkelingen.

Ook is 'Digitale transformatie' de term die gebruikt wordt als we het hebben over nieuwe businessmodellen en compleet andere producten.Daarmee komen we steeds dichter bij het DNA van de organisatie. Hoe kunnen we nu die kennis en ervaring bundelen met de ongelooflijke hoeveelheid nieuwe mogelijkheden? En tot wat gaat dit leiden? Er zijn tegenwoordig al gemeenten die volledig in de Cloud zitten en zelfs geen gemeentehuis meer hebben. Is dat dan de toekomst?

Hebben we het over de lokale overheid, dan hebben we het over vragen zoals “Hoe kunnen we actuele maatschappelijke vraagstukken oplossen?”, “Hoe kunnen we onze keten steviger en veiliger maken?”, “Hoe maken we onze dienstverlening toegankelijker voor onze burgers?” en zelfs “Hoe betrekken we onze burgers meer bij onze dienstverlening?”. Dit is slechts een subset aan vragen. In het dagelijks leven hebben lokale overheden ook te maken met complexiteitsreducties, de samenwerking tussen gemeenten onderling en met zorgverleners, (snel) veranderende wetgeving, verstevigde druk op kosten, de inbedding van Cloud en druk op informatiebeveiliging. Ontwikkelingen en vragen te over daar waar elke instantie ook haar huidige beloften en dienstverlening moet nakomen.

In een compacte sessie, speciaal georganiseerd voor lokale overheden, willen we ingaan op bovengenoemde vraagstellingen en ontwikkelingen. Vanuit Open Line hebben we drie van onze meest prominente partners, zijnde Cisco, Microsoft en Centennium, gevraagd om hún visie op lokale overheden te delen. Beide bedrijven zijn bij tal van ontwikkelingen en vernieuwingen betrokken. Ze hebben mogen meedenken en – niet geheel onbelangrijk – hun producten zijn veelal aanjagers in het mogelijk maken van nieuwe manieren van werken, kennisdelen, communiceren en het leveren van diensten.

Ons streven is om u te voorzien van nieuwe, verscherpte inzichten en inspiratie.  Inspiratie die u helpt bij het adresseren van uw vraagstukken. Dit in een setting waar er ook alle ruimte is om te netwerken met uw collega’s uit andere gemeenten. 

Meer informatie over het middagevent leest u op www.hetlimburgsictevent.nl. Indien u de ochtendsessie wilt bijwonen en eventueel wilt deelnemen aan het middagprogramma 'Hét Limburgs ICT-event', maak dit dan voor 11 maart kenbaar. Open Line verzorgt dan ook de inschrijving van Hét Limburgs ICT-event voor u.

Programma

  • 09:30-10:00 Ontvangst
  • 10:00-10:30 Cisco - De toekomst van Smart Cities - Stefan van Denderen
  • 10:30-10:45 Pauze
  • 10:45-11:15 Centennium - Digitaal transformeren: van data naar inzicht - Erik Fransen
  • 11:15-11:30 Pauze
  • 11:30-12:00 Microsoft - Privacy en cloud bij de overheid - Lieke Hamers
  • 12:00-12:15 Kort napraten en afronding
  • 12:15-13:00 Lunch
  • 13:00-20:00 Start van Hét Limburgs ICT-event
Geef bij inschrijving a.u.b. aan of u gebruik wilt maken van de gratis toegang tot Hét Limburgs ICT-event

Locatie van het evenement

Wil u zich inschrijven voor dit evenement?

Gebruik dan a.u.b. het volgende formulier:

Geplande evenementen.

Het komt voor dat van evenementen het programma nog niet bekend of definitief is. Meldt u aan voor event updates om op de hoogte te blijven van aanvullingen / wijzigingen en u ontvangt automatisch een bericht als er wijzigingen zijn.

Vertel aub wie u bent
Uw contact gegevens

Gemerkte velden (*) zijn verplicht